Twee NK-medailles voor Achilles atleten in Breda

*Etten-Leur, 7 oktober 2024 – De hardlopers liepen in een uitverkochte ambiance, want de organisatie meldde “Meer dan 24.000 deelnemers, dat is ongelooflijk indrukwekkend. Maar dit is wel écht het maximum.” Ook tientallen Achillesleden waren op zondag 6 oktober 2024 als deelnemer aan één van de afstanden aanwezig in Breda.

Enkelen legden de 21.097 meter af, en twee daarvan liepen zich zelfs in de medailles. Letterlijk en figuurlijk, want net zoals in 2023 was ook in 2024 het Nederlands Kampioenschap ½ marathon onderdeel van de Bredase Singelloop.

En met name in de leeftijdscategorie 60-plus was de Etten-Leurse atletiekvereniging goed vertegenwoordigd. Bij de V60 was het José van der Linden die beslag legde op de zilveren plak, omdat met 1.42:53 als nummer twee in haar leeftijdsklasse op de Markt de finish passeerde. Ruim een kwartier eerder beleefde Henk Buesink zijn moment van glorie door zijn eerste NK-medaille te winnen. Bij de M60 werd hij achter zijn ongenaakbare plaatsgenoot en (eeuwig) concurrent Ad van Beek derde in 1.25:09. Blijven geloven in eigen kunnen en stug door trainend wist Henk zo zijn ondankbare vierde plaats van 2023 naar de achtergrond te verwijzen.

Uitslagen en foto’s
Activeer deze link voor de uitslagen van de Singelloop. En op deze Flickr-pagina kan je door de foto’s van de verschillende onderdelen van de Bredase Singelloop scrollen.